Een gezichtsmasker. 5 redenen waarom je deze moet gebruiken

Ben jij op zoek naar een extra stap in jouw beauty ritueel om je huid nog beter te verzorgen? Twijfel je wat je nog kan toevoegen aan je dagelijkse huidverzorging? Een gezichtsmasker kan veel extra voordelen opleveren voor jouw huid. Ik geef je 5 redenen waarom je een gezichtsmasker zou moeten gebruiken:

 1.  Stimulatie bloedcirculatie
  Geef een extra boost aan je huid en stimuleer je bloedcirculatie door een masker. Een betere bloedcirculatie zorgt voor een betere conditie van de huid waardoor voedingstoffen ook beter opgenomen kunnen worden. Na zo’n masker zal je huid zachter en gladder aanvoelen en je huidteint zal verbeteren.
 2. Diepere reiniging
  Reinig jij je huid al dagelijks? Top! Hierdoor verwijdere je vuil, vet en make-up. Voeg hierbij nog één à twee keer per week een masker toe en breng je dagelijkse verzorging naar een next level. Verwijder oneffenheden en merk meteen verschil.
 3. Poriën reinigen
  In het verlengde van wat ik hierboven al schreef, komt reden nummer drie. Een masker gaat voor de diepe reiniging en zal dus dode huidcellen verwijderen alsook vil en talg uit verstopte poriën halen.
 4. Verbeterde opname van verzorgingsproducten
  Doordat je huid een diepgaande reiniging heeft gehad en er geen vuil of dode huidcellen nog in de ‘weg’ liggen, heeft je huid nu nog meer de kans om de verzorgende ingrediënten van jouw verzorgingsproducten op te nemen. Dus ook deze hebben na een masker meer effect.
 5. Ontspanning
  Zonder twijfel één van de top redenen om een masker te leggen. Gewoon GENIETEN (ja, met hoofdletters).  In je eentje in de zetel met een Netflix zetel, in gezelschap van een vriendin met een fris wijntje en een babbel of met je (tiener)dochter samen een beetje keuvelen. Heerlijk!

Hoe breng je een gezichtsmasker aan?

Hebben bovenstaande redenen je helemaal overtuigd om ook te beginnen met een (wekelijks) gezichtsmasker? Dan leg ik je met plezier uit hoe je dat nu precies doet.

STAP 1: make sure dat je comfy seat klaar staat. Zetel vrij? Kinderen in bed? Wijntje of thee paraat? Ok? Dan kunnen we verder met de volgende stap.

STAP 2: reinig je gelaat zoals je elke ochtend en avond doet. Je masker werkt nu eenmaal beter op een propere huid.

STAP 3: breng je masker aan met je vingers, een foundation penseel of een speciale maskerkwast. Wat je zelf het meest aangename vindt. Geen fan om het met de vingers aan te brengen en wil je toch liever een penseel, kijk dan snel hier. Vermijd wenkbrauwen en ogen. Verder breng je het masker royaal aan of zoals op de verpakking vermeld.

STAP 4: time to relax. Zet je gezellig neer en ontspan. Soms gemakkelijker gezegd dan gedaan, I know, maar geloof me dit kan je wel. Laat je masker niet langer zitten dan voorgeschreven! Anders ga je de goede werking van je product net tegen.

STAP 5: is de tijd om? Dan is het tijd om af te spoelen. Dit kan je met behulp van een washandje of onze handige reinigingssponsjes en water. Dep hierna je gelaat zachtjes droog.

STAP 6: genieten van dat zacht velletje.

Wil je graag advies over welk masker je moet kiezen?

Ik help je graag met persoonlijk advies. Aarzel niet om me te contacteren via mail of Whatsapp.

Els x
www.gingerstudio.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*