Likami Sun: de wetenschap achter de hybride, minerale zonbescherming van Líkami

Likami Sun: de wetenschap achter de hybride, minerale zonbescherming van Líkami

#broadspectrumprotection #naturalsunscreen #mineralsunscreen #natuurlijkezonbescherming #mineralezonbescherming

Jouw huid beschermen tegen de schadelijke effecten van de zonnestralen is een belangrijk onderdeel van jouw huidverzorgingsroutine. Met de Líkami Sun Range tilt Líkami de zonbescherming naar een hoger niveau met hun unieke hybride aanpak die gebruik maakt van wetenschappelijk bewezen minerale zonbescherming en natuurlijke zonnefilters.

UVA, UVB & HEVL

Eerst herinner ik je graag aan de soorten stralen waartegen we onze huid moeten beschermen. Er zijn verschillende soorten straling die onze huid beïnvloedt. Zo zijn al jaren Ultraviolet A (UVA) en Ultraviolet B (UVB) bekend, maar tegenwoordig voegen we daar zeker ook blauw licht oftewel High-Energy Visible Light (HEVL) aan toe.

UVB-stralen staan bekend om het veroorzaken van zonnebrand en huidkanker. UVA-stralen dringen echter dieper in de huid en veroorzaken vroegtijdige huidveroudering. HEVL kan ook bijdragen aan huidveroudering en huidschade. Begrijp je nu waarom het van essentieel belang is om je huid doorheen alle seizoenen te beschermen tegen deze stralen?

Minerale bescherming en natuurlijke zonnefilters

In de Líkami Sun Range producten wordt er gebruik gemaakt van minerale zonbescherming, namelijk zinkoxide en titaniumoxide. Deze mineralen creëren een fysieke barrière op de huid die de UV-stralen weerkaatst. Nog een voordeel van minerale filters: minerale filters worden, in tegenstelling tot chemische zonbeschermers, niet opgenomen door de huid. Hierdoor heb je minder kans op huidirritaties én zijn ze veiliger voor het milieu.

Verder zijn de producten van Líkami Sun range verrijkt met natuurlijke zonnefilters zoals frambozenpitolie en calendula. Frambozenpitolie is rijk aan anti-oxidanten en essentiële vetzuren en biedt extra bescherming tegen UVA en UVB-stralen. Calendula heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt de huid te kalmeren en te herstellen na blootstelling aan de zon.

Líkami Sun Range: de hybride formule

Met de Likami Sun Range krijg je meer dan alleen zonbescherming: je krijgt een gezonde, stralende huid. De hybride formule maakt deze producten uniek omdat ze verder gaan dan alleen het beschermen tegen de zon. Ze combineren krachtige minerale zonnefilters met een reeks actieve huidverzorgingsingrediënten voor een complete huidverzorging.

Een van deze actieve ingrediënten is Niacinamide. Dit is een vorm van vitamine B3 die vaak gebruikt word in huidverzorgingsproducten als een verhelderend en anti-aging middel. Niacinamide kan helpen om de huid te versterken en herstellen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie in de huid. Niacinamide wordt over het algemeen goed verdragen door alle huidtypes.

Verder is het pH4 Lifting Ferment Complex een belangrijk onderdeel van de Líkami Sun Range. Dit geavanceerde ingrediënt helpt de huid te verstevigen en te liften, waardoor de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels wordt verminderd.

Tot slot wordt zoethoutwordel gebruik in de Líkami Sun Range producten. Zoethoutwortel is een natuurlijk ingrediënt dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen en het vermogen om de huidskleur te verbeteren. Het heeft anti-inflammatoire eigenschappen die helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie, waardoor het ideaal is voor gebruik na blootstelling aan de zon.

Overzicht van de Líkami Sun Range producten

Ontdek hieronder alle producten uit de Líkami Sun Range:

Groetjes,

Els van Gingerstudio Putte