Make-up onder 5 minuten

Make-up onder 5 minuten
make-up Couleur Caramel, Baims

Met dit stap-voor-stap make-up stappenplan leer je jezelf echt deze nieuwe skill aan en zal je totale make-up look uiteindelijk minder dan 5 minuten in beslag nemen.

Is jouw nieuwe voornemen om vanaf nu ook vaker make-up te dragen? Zoek jij een make-up routine die minder dan 5 minuten van je tijd in de ochtendrush neemt?

Dan heb ik goed nieuws voor je! Met deze drie stappen heb jij een simpele make-up routine onder de 5 minuten. Je komt hierdoor stralend op het werk aan zonder uren op voorhand op te staan.

Vraag nummer één, hoe begin je er aan?

Take it slow!

Wees lief voor je zelf en begin met een minimum zodat je (terug) ‘goesting’ krijgt om make-up op te doen. Als je ineens met alles tegelijk wil starten, is de kans groter dat je dit gaat opgeven. Dus ik neem je stap voor stap door je nieuwe routine & wanneer je dit in de vingers hebt duurt het echt minder dan 5 minuten. Ik heb mezelf intussen getimed tijdens mijn routine en het kost me slechts 3 minuten ’s ochtends.

Stap 1: Mascara

Deze stap is echt heel simpel. Doe vanaf nu elke dag mascara op, wanneer dit als een automatisme aanvoelt (je neemt ’s ochtends die mascara al bijna vanzelf vast) ga je naar de volgende stap.

Stap 2: Crème Magique en afpoederen

O boy, 2 producten ineens?! Ja 😊 maar geloof me, deze moet je even doorbijten. Ondanks dat het twee producten ineens zijn, zal je merken dat ook dit super snel gaat. Ik heb voor jou de Crème Magique van Couleur Caramel gekozen zodat je al geen keuzestress naar kleur toe hebt. De Crème Magique van Couleur Caramel is een witte crème die zijn kleur aanpast aan de teint van jouw huid. Echt een wonder tube! Ik ben zelf helemaal fan en zag al vele mooie resultaten met deze crème. De crème kan je aanbrengen met je vingers of met een borstel (zoals de Afgeronde Kabuki kwast van Baims).

Een crème die niet gepoederd word heeft de kans om in de loop van de dag van je gezicht af te glijden. Daarom dat deze stap ineens 2 handelingen heeft. Je wil toch niet in de loop van de dag je make-up kwijtspelen. Door het poederen ga je ook zorgen dat je doorheen de dag niet gaat blinken. Je gaat dus matteren (niet blinken) en fixeren (de crème vastzetten) door dit poeder te gebruiken.

Voor de poeder heb ik enkele suggesties:

 • Transparant poeder van Baims
 • Transparant poeder van Couleur Caramel
 • Mozaïek poeder van Couleur Caramel (in 2 verschillende tinten)

Er zijn nog meer keuzes, maar ik hou ze graag beperkt. Ik leg je graag even uit wat het verschil tussen deze poeders is.

 • Transparant poeder van Baims: deze poeder is transparant en geeft dus geen extra kleur, hij gaat wel matteren en fixeren zodat je make-up de hele dag flawless is.
 • Transparant poeder van Couleur Caramel: deze poeder is ook transparant en geeft dus bijgevolg geen kleur. Hij gaat ook matteren en fixeren. Het verschil met de transparante poeder van Baims is dat de korrels in deze poeder gemicroniseerd zijn dus deze poeder is veel fijner.
 • Mozaïek poeder van Couleur Caramel: in deze poeder zijn verschillende tinten gecombineerd. Deze geeft echter een heel mooie glow aan je gelaat en bezorgt me elke keer complimenten als ik hem draag 😊Ook deze is met die extra fijne korrel. Je hebt hiervan een lichte versie (bleke huid) en een donkere versie (voor meer gebruinde huid).

Denk je nu ‘ik weet niet wat ik moet kiezen’? Ik help je uiteraard heel graag met een persoonlijk advies, je kan me gerust een berichtje sturen. Transparant is sowieso een veilige keuze, hier kan je nooit iets mis met doen.

De poeder breng je aan met een poederpenseel, zoals de Powder Brush van Baims.

Herhaal deze twee handelingen tot het in je vingers zit en ga dan naar de volgende stap.

Stap 3: Blush

Nu je de voorgaande stappen onder de knie hebt, voegen we enkel nog een blush toe om extra contour te geven aan je gelaat. Dit geeft meer diepte en geeft een gezonde gloss aan je gelaat.

De blus breng je aan met een schuin afgeronde borstel, zodat je de blush goed kan plaatsen. Ik gebruik hiervoor graag de Large Angled Brush van Baims.

Om de blush juist te plaatsen helpt het om even te lachen. Zo zie je de appeltjes van je wangen. Plaats de borstel net achter de appeltjes op je jukbeenderen en veeg uit met je borstel naar je haarlijn toe.

Als je dit weer enkele dagen geoefend hebt, zal je zien dat ook dit intussen als een automatisme werkt.

Geniet van de complimenten 🥰

Met deze drie simpele stappen zie je er elke dag stralend uit en verlies je ’s ochtends echt niet zo veel kostbare tijd. Je zal zien dat dit echt niet zo lang duurt zoals je op voorhand dacht. Time gerust eens hoe lang je bezig bent je zal zien dat je onder de 5 minuten blijft.

Shop de musthaves om te starten met jouw nieuwe routine op www.gingerstudio.be .

Ik som voor jou hieronder de gebruikte producten en hun link op zodat je ze snel kan terug vinden:

 1. Mascara (Couleur Caramel):
  1. Mascara Definition – Couleur Caramel mascara Definition – gingerstudio.be
  2. Mascara Perfect – Couleur Caramel mascara Perfect – gingerstudio.be
  3. Mascara Backstage – Couleur Caramel mascara Backstage – gingerstudio.be
  4. Mascara Revolution – Couleur Caramel mascara Revolution – gingerstudio.be
 2. Crème Magique (Couleur Caramel) – Couleur Caramel – gingerstudio.be
 3. Afgeronde Kabuki Brush (Baims) – BAIMS Afgeronde Kabuki Brush – gingerstudio.be
 4. Poeders
  1. Transparante poeder (Baims) – BAIMS Translucent Pressed Powder (Crystal) – gingerstudio.be
  2. Transparante poeder (Couleur Caramel) – Couleur Caramel Poudre minérale haute definition – gingerstudio.be
  3. Mozaïek poeder (Couleur Caramel) – Couleur Caramel mosaic powder – gingerstudio.be
 5. Powder Brush (Baims) – BAIMS Powder Brush – gingerstudio.be
 6. Blush (Couleur Caramel) – Couleur Caramel blush – gingerstudio.be
 7. Large Angled Brush (Baims) – BAIMS Large Angled Brush – gingerstudio.be

Heb je vragen over deze blog? Stuur me dan zeker een berichtje, ik help je graag verder.

gingerstudioputte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*